Tokyo

Prefectuur Tokyo

Tokyo is de hoofdstad van Japan en is met 13,2 miljoen inwoners een echte metropool. Officieel bestaat er geen stad Tokyo. De Japanse hoofdstad bestaat uit 23 speciale wijken welke ieder als aparte stad bestuurd worden. De stad kan in drie stukken worden gedeeld: de 23 wijken, Tama en een aantal bijbehorende eilanden.

Bezienswaardigheden

De Japanse hoofdstad bruist en er valt voldoende te beleven. Naast het stadse leven is er ook voldoende natuur om van te genieten. Zo kun je Mount Fuji beklimmen of een wandeling maken in de prachtige Koishikawa Körakuen Garden. Deze mooie wandeltuin is eind november op zijn mooist met alle herfstkleuren. Ook is het Shinjuku Metropolitan Gouvernment Building met observatiedek een echte aanrader. De Tsukiji Fish Market is ook erg leuk om eens een bezoekje te brengen, dit is de grootste en drukste vismarkt van Japan.

Uitgaan

De stad heeft een sprankelend nachtleven. Er zijn vijf wijken waar je je naar hartelust kunt uitleven tijdens het uitgaan: Akasaka, Ginza, Roppongi, Shibuya en Shinjuk. Wil je je niet teveel tussen de ‘buitenlanders’ mengen en echt het gevoel hebben in Japan uit te gaan, dan kun je beter niet naar Roppongi gaan. In alle wijken vind je wel bars en cafés en ook kun je vrijwel overal aan het welbekende karoake doen.

Cultuur

In de stad zijn verschillende musea. Een bezoek aan deze Japanse stad zou niet compleet zijn zonder het bezichtigen van één of meerdere tempels. De Senso-ji is de oudste tempel van Japan en is te vinden in het centrum van Asakusa. Als je geïnteresseerd bent in de Japanse mythologie, dan móet je echt een bezoek brengen aan Yushima Tenmangu. Het Nationale Museum, te vinden in het Ueno Park, is een prachtig natuurhistorisch museum en is zeker de moeite waard.