Parijs, de stad van de liefde

Wetenswaardigheden

Parijs is met 2,2 miljoen inwoners de hoofdstad van Frankrijk. Deze hoofdstad ligt in het noorden van het land en wordt opgesplitst door de bekende rivier de Seine. De prachtige Franse stad staat bekend als modestad, maar vooral ook als stad van de liefde en de stad waar de beroemde Eifeltoren staat.

Bezienswaardigeheden

Allereerst natuurlijk de wereldberoemde la tour Eiffel, de Eiffeltoren. Een bezoek aan deze wereldstad is niet compleet zonder bezoek aan dit mooie monument. Ook de prachtige kathedraal de Notre Dame met zijn waterspuwers (ook bekend van het verhaal ‘de klokkenluider van de Notre Dame’) is de moeite waard. Daarnaast is het museum het Louvre een van de bekendste bezienswaardigheden van Parijs.

Cultuur

Zoals eerder genoemd, is het Louvre een van de bekendste musea van de hoofdstad en wellicht wel van heel Frankrijk. In dit museum vind je onder andere het wereldberoemde schilderij de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Wil je sterren spotten, dan is de Champs Élysées the place to be. Ook is hier de wereldberoemde Arc de Triomphe te vinden. De sportkenner zal ook weten dat de Tour de France eindigt op de Champs Élysées.

Uitgaan

Het historische en wereldberoemde Moulin Rouge bevindt zich in de rosse buurt van de Franse stad. Het is een cabaret, maar er worden ook sexy dansshows opgevoerd. Voor iedereen is er wel iets van zijn/haar gading in de stad te vinden: van studenten tot geliefden. Parijs staat ook bekend om het heerlijke eten. Overal op straat kun je wel een eetkraampje vinden. Ook voor de welgestelde medemens zijn er voldoende chique eetgelegenheden te vinden.

Deze geweldige stad is echt een must see!