New York: the city that never sleeps

Wetenswaardigheden

New York ligt in, hoe voor de hand liggend, de gelijknamige staat New York in het oosten van de Verenigde Staten. Met ruim 9,5 miljoen inwoners is het de grootste stad van de VS. De stad heeft zelfs nog een stuk Nederlandse geschiedenis doordat ons volk in de jaren 1600 in, toen nog Nieuw-Amsterdam, voet aan land zetten om te handelen met de indianen. The Big Apple staat hoog op het verlanglijstje van menig stedentripper.

Bezienswaardigheden

Wat moet er nog gezegd worden over de bezienswaardigheden van deze wereldberoemde stad die menigmaal het decor van films is. Natuurlijk denk je bij deze stad meteen aan het vrijheidsbeeld, maar ook aan Wall Street waar de New York Stock Exchange is gesitueerd. Daarnaast is er nog de Empire State Building, wat ooit het hoogste gebouw van de wereld was. Vooral niet te vergeten, zijn de Twin Towers waar het vreselijke 9/11 drama zich afspeelde.

Cultuur

Met de Metropolitan Opera, Carnegie Hall en de Juilliard School of Music is deze metropool het centrum van de Amerikaanse muziekindustrie. Daarnaast bevindt het wereldberoemde Broadway zich in deze stad, bekend van vele grote musicals. Wie van moderne kunst houdt, kan zijn hart ophalen in het Guggenheim museum. Er zijn vijf Guggenheim musea in de hele wereld.

Uitgaan

In deze wereldstad woont een verzameling van nationaliteiten. Dit maakt dat er vreselijk veel keuze is wat betreft eetgelegenheden: Italiaans, Spaans, Duits, Russisch, het kan niet gek genoeg. Ook is er een ruim aanbod in grote trendy clubs, maar ook zijn er kleine caf├ęs en loungebars te vinden. Houd er rekening mee dat de minimum leeftijdsgrens voor alcohol 21 jaar is.

Voorbereiding reis VS

Als je naar Amerika gaat moet je rekening houden met een aantal zaken. Allereerst moet je een ESTA reistoestemming aanvragen. Dit is als het ware een toestemming om de VS in te mogen. Deze moet je uiterlijk 72 uur van tevoren aanvragen. De ESTA is twee jaar geldig. Verder is het van belang dat je paspoort nog geldig is. Let op! De VS accepteert geen noodpaspoorten, zorg er dus voor dat je altijd een origineel paspoort hebt. Verder is het aan te raden om koffers te kopen met TSA slot, de douane kan dit slot openen zonder je koffer of de sloten kapot te maken.