Liefs uit London

Wereldstad

London is één van de top tien wereldsteden als het gaat om favoriete steden voor het maken van een stedentrip. London is de hoofdstad van Groot Brittannië en met 7 miljoen inwoners mag het zich een metropool noemen.

Beroemde bezienswaardigheden

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: de Big Ben, Tower Bridge, Houses of Parliament en changing of the guards. En na er zoveel over gehoord te hebben, móet je ze natuurlijk ook in het echt gezien hebben. Voor een paar euro kun je een tour in dubbeldekker bus welke je langs alle beroemde bezienswaardigheden leidt. Overigens zijn er meerdere tours in Londen te boeken, waaronder ook een boorttocht op de beroemde rivier de Theems.

Winkelen

In 2011 heeft de Britse hoofdstad New York van de troon gestoten als modehoofdstad van de wereld. Zo werd de bekende modeontwerper Alexander McQueen, in februari 2010 overleden, geboren in de wijk East End. In het centrum alleen al zijn maar liefst 3.000 winkels te vinden, waar een fervent shopper zich flink uit kan leven. London heeft tevens de drukste winkelstraat van Europa op naam staan, nl. Oxford Street met 200 miljoen winkelaars per jaar.

Uitgaan

Naast de typische Engelse pubs en bars, zijn er in de stad ontelbare clubs te vinden waar je heerlijk los kunt gaan. Ook zijn er bars, clubs en pubs te vinden welke zich richten op mensen met een bepaalde nationaliteit (ook andere nationaliteiten zijn van harte welkom!) zodat er voor deze mensen a home away from home te vinden is.

Cultuur

Wat geweldig is, is dat de musea gratis zijn. Door de rijke Britse geschiedenis, is het zeker de moeite waard om eens binnen te lopen en cultuur te snuiven.

Iedereen zou zeker eens in zijn leven deze prachtige wereldstad bezocht moeten hebben!