Hong Kong

Wetenswaardigheden

Hong Kong is, officieel Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR), nog niet zo heel lang een onderdeel van de Volksrepubliek China. Tot 1997 was de stad een Britse kolonie. Onderdeel van deze Chinese stad zijn een 200-tal eilanden. De stad heeft ruim 7,1 miljoen inwoners.

Bezienswaardigheden

Een van de geestelijkge stromingen in de Chinese stad is het Boeddhisme. In de stad vind je dan ook prachtige tempels en de grootste zittende openlucht Boeddha van de wereld, de Tian Tan Boeddha. Een replica van de ark van Noach is in de stad te vinden en Hong Kong Disneyland is er gevestigd.

Cultuur en religie

De Chinese stad is een bijzondere mix van Oosterse en Westerse invloeden, mede ontstaan door de tijd als Britse kolonie. Het overgrote deel van de bevolking hangt de Chinese volksreligie aan, dit is terug te zien in de vele offerbakjes. Feng Shui is ook een van de Chinese begrippen, welke ook bij ons bekend is. Feng Shui is erg belangrijk in China. Feng Shui is een filosofie welke leert hoe de inrichting van je omgeving je geluk (mede) kan bepalen.

Musea

De stad staat niet heel erg bekend om zijn musea. Toch zou je best een bezoekje kunnen brengen aan het historisch museum en het Space Museum.

Uitgaan

Uitgaan in De Chinese stad kan prima. Op woensdag zijn er paardenraces te zien in Happy Valley Race Course. Ook het nachtleven bruist. Bars en clubs blijven in het weekend vaak de hele nacht open. De mix van Oosterse en Westerse invloeden is ook in het aanbod van restaurants terug te zien waardoor er voor iedereen een geschikt restaurant te vinden is.

Reizen naar Hong Kong
Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die direct naar Hong Kong vliegen, of met één of twee overstappen. Er zijn diverse websites waarop je de vliegtickets eenvoudig kunt vergelijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de beschikbare Tix vliegtickets of ga naar je reisbureau voor meer informatie over de mogelijkheden.